BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, May 31, 2009

Politeknik???

Heheh..Jadi nilah official post yg 1st...kt sini aku nak citer pengalaman aku, amir n hafiz mse tnggu bas nak gi kl(kuala lumpur) bebaru nih...aku amir naik bas ke temerloh n tido di umah apih 1 malam...bes r gak dok umah apis..ade wi-fi...(gila la standard starbuck jgn memain)



mse kat umah apih


kitorang bercadang naik bas sesame ke kl...esoknye...kitorang smpai awl kt terminal tuh...bas kul 10.30 tapi kitorang smpai kul 9.50 gitu kot..xtau la sal awl sgt semngat lebih la kot...(terutamanye amir)..
kitorang pon dduk la kat slh satu bench(kerusi panjang) kat terminal tu..kat sebelah aku ade la sorang mamat ni...mse kitorang dok kat situ mmg die usya je kitorang..tbe2 die hulur tgn kat aku...(salam la bukan mntak sedekah)

??: Semekom (aku denga camtu)
Aku:Wslm..
??:Nk gi ane ni??
Aku:Nk gi KL, bjalan sket...
??:ooo...baru pas spm la ni..same la kite..aku ngah tnggu member ni lmbt gila x dtg2..
Aku:(ceh pduli hape aku) ooo...
??:Ko ni POLITEKNIK ke??Ble daftar???
Aku:(senyum sambil mengangguk) err..
Amir n Apih:(gelak kaw2 smpai bergolek2 (tmbh jer) )
Amir:Die ni dpt J****n la...
Apih:(x abis gelak agi)
??:la..yeker ni??jgn memain dgn aku...dah mmbr ko 2 org nih??
Aku:emm..(mls la nak tipu da)yg nih R****a(amir) pastu yg ujung tu P******s(apih)..tapi kitorang xkompem agi persediaan dlu 1,2 taun..
??:eh??korang ni biar btol...(mke mmg x caye kaw2 la..mcm kne tipu skim cpt kaya)
Amir:btol la xkan nk tipu kot xde pekdoh..
??:kire korang ni dak2 pandai la...aku xleh challenge gini...aku baru nak masuk plkn season-3..taun dpn kot baru start blajar..poli je kot..
Aku, Amir n Apih:ooo..ok la tu..
??:eh..korang ni cambes la plak..mnx nombor tefon korang...

pastu kitorang pon bagi la sambil memikirkan betapa mesranya mamat nih...baru knl x smpai bper minit da smpai mntak no tefon...pas2 kitorang pon borak la mcm2 agi..kitorang dpt tau nme die Amzar dok kat jengka (jengka tu slh satu daerah di pahang)
Tbe2...
??2:penumpang bas ekspres bulan restu ke k.l sila menaiki bas TAV 1234 (bantai jer)

Aku:eh.. bas da smpai la...jom kite gi sne...Wei kitorang blah dlu la bas smpai doh..
Amzar:ok2...nanti kalo pape aku contact korang la...
Amir:bereh2...
Amzar:kalo dtg temerloh aku tdo umah ko la ek..
Apih:ok2...no hal nyer..

kitorang pon blah la..kitorang pon mmg bergolek(amir ske ckp perkataan nih...bkn ke patutnye berguling??lantak la..) la ketawa ble memikirkan yg mke kitorang ni mmg mke dak2 politeknik je ke??
kalo die tny kitorang amik diploma UPU ker bleh la konsider jgk..da r die trus tnye kitorang ble dftar politeknik..cam siot~...siap x cye agi ble kitorang ckp dpt tajaan...hahaaa...
kalo mke cam muhammad ke, baihaqi ke kompem die tny bile nak fly ni??negara mana??heheh..(jgn mrh..grau je)
amir asyik kutuk aku je plak tu...die ckp psl aku la dak tu ingat ktorang ni politeknik...tu je r aku nk citer skrg...pastu kitorang pon menaiki la bas tu ke kl...nanti kalo de paper nk citer kitorang post la ek..

p/s: kitorang sedar yg kitorang dpt oversea ni pon nasib/rezeki kitorang je ni...kalo nak ikutkan kitorang ni bkn la pandai sgt pon...amir len citer la sbb die mmg power men smpai 12 sukan mse kat skola dlu...ronaldo pon men satu sukan jer...ciao...

11 comments:

Annas Alias said...

HAHAHA!!! xleh bla r post nih. tajuk dah politeknik. tgk tajuk aku dh gelak. dehhh...

amir amik 12 subjek, spm 11 eh? haha, kamil2.

(snang2 dtg la agi umah aku, huhu)

Serph said...

Annas said..
"amir amik 12 subjek, spm 11 eh? haha, kamil2."

ape maksud ko annas??xphm aku..
mgkn ni slh satu cre org pandai mengekspresikan ke'genius'annye..
hahaaa

syafiqq1991 said...

amir amik 12 subjek, spm 11 eh?amir amik 12 subjek, spm 11 eh?amir amik 12 subjek, spm 11 eh?amir amik 12 subjek, spm 11 eh?amir amik 12 subjek, spm 11 eh?amir amik 12 subjek, spm 11 eh?amir amik 12 subjek, spm 11 eh?amir amik 12 subjek, spm 11 eh?..
hehe

sudokumaster said...

syafiqq1991 said...

aper ko ni fendi..buang tabiat ker? blog ko kan ade..hahaha..

wafi said...

jgn pndg rendah kat poli dow
zmn mak bpk kite dlu, poli la plg top dow
xde poli tuh, xde yg ko dpt skg
mane?france?russia?jepun??
tabik la korg..jgn kantoi suda

Annas Alias said...

typing error r weh, haha.

amir main 12 sukan, lebih drpd spm, spm 11 je eh?

sudokumaster said...

wafi said...
"tabik la korg..jgn kantoi suda"
jgn doa cmtu..huhu..

amiR muJahiD said...

huhu...
bgus korg...
berjemaah wat blog ni...
ni la namanya ukhuwah mantop...
haha...

Serph said...

Annas said:
typing error r weh, haha.

ok2..alasan agak logik...

Saifullah [SwordOfAllah] said...

hahahaha,
nguks nye post,
ak bce pon x abeh glak agy!
hahahhaa..

Emberpen said...

hahaha... best gak blog ni.
tgelak ana dibuatnye!!
plg best ana kuar nama dua shbt kita tu...huhu
trimas krn ingat kat kitorg dua lg.
rasanya tu yg buat kami ni diingati kan? huahuahua