BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, June 2, 2009

KO MEMANG BAIK LA ANNAS~

Ni sepatutnye sambungan tour kitorang mse gi kl..Tapi aku terlupe citer sal satu part yg menarik, so, ni kire flashback sket la....aku lpe nak citer mse kitorang dlm bas ekspres bulan restu dari temerloh ke kl~ pastu aku dpt panggilan dari sorang mamat nih...aku ingat die nak ckp per rpe2nye:


??:wei korang katne nih??
Aku:kat dlm bas la on d way ke kl...cewah..
??:oo..aku lmbt agi kul 3.30 baru naik bas..
Aku:oo...asal ko call nih??
??:xde ape aku nk btau je nih..jgn tido umah aku tau~xbleh..
Aku:eh kitorang dah plan nak tdo umah ko kt kl tuh..(ceh blah r sape nak tdo umah ko la..)
??:hehehe~..
Aku:haha..xde la gurau je..ok2 kitorang x tido umah ko la...kitorang cari la memane nk stay..kl bukannye kecik...ceh..
??:ok2...nanti da smpai btau la aku...
Aku:ok2...(malas la watpe nk gtau ko)
??:selemekom..
Aku:wslm..

Aku pon tergelak la btau amir n apih yg mamat nih call x kasi dok umah die..ingatkan nak offer umah die...ceh..hahaa...xsmpai 2 minit..tefon aku berbunyi agi..*take~everything~away from me~...*(ringtone)..rpe2nye sahabat aku annas call..

Aku:hello2..
Annas:Asslalamualaikum kamil..
Aku:wslm annas..
Annas:wei korang nk tdo umah aku x??aku dah redi bilik2 n katil serta nasi minyak untuk hidangan korang sekeluarga..eh..korang semua la maksud aku..
Aku:wow..hahaa..btol ke nih annas??jgn memain..asal ko ssh2?kitorang x tny ko agi..
Annas:xpe2..x ssh pon...lgpon korang kan xde tmpt agi nk tdo mlm nih...dtg umah aku sng..
Aku:ok2 tapi mgkn kitorang ptg sket kot...xde la tgh2ari ni..amir nak meneroka kl dlu..
Annas:xpe2 janji korang tdo umah aku mlm nih..pastu jgn lewat sgt nanti nasi minyak sejuk plak..
Aku:oo..ok2..bereh bos..nanti epul amik kitorang eh??
Annas:a'ah..pape korang tny die la..
Aku:oo...ok2 annas...ko mmg baik la annas...
Annas:ala..no hal la..pape call la...
Aku:ok2...Salam..
Annas:Waalaikummussalam..

Aku pon btau la apih ngan amir psl berita nih...hahaa...mmg ironi sungguh...sorang dahla xbagi dtg umah die...sorang agi dah siap redi ngan nasi minyak...hahaaa...rezeki kitorang le tuh..
kesimpulannye, manusia mmg mcm2 ragam...kitorang pon paham la...mgkn ade mslh sket kot mamat yg atas tuh..kitorang xslhkan die la...hahaa..jgn marah beb..aku citer nih sebab mende ni merupakan perkembangan yg penting dlm pengembaraan kitorang...oleh sbb ni la kitorang xjadi nk dok kat 5-star hotel maa..hahaha...

p/s: ade bberape bahagian dialog diubah untuk keseronokan penulis (pembaca xtau r) tapi dijamin x mengubah citer asal nih...mamat yg kat atas tu pon dirahsiakan ntuk menjaga air muka beliau...hahaa..sori lagi skali beb...
pape pon...tenkiu annas...KO MEMANG BAIK LA ANNAS...
ceh ingatkan nak tulis citer kat umah annas...letih la plak..esok la citer plak...

4 comments:

ainazirah said...

annas kembang nnti
LOL

SudokuMaster said...

dah kmbang pon~
muahaha..

AxL VoGa said...

annas mmg baik pun.....kan??
hmmm~ ahaha

awe said...

annas baek..
*ehem2*